15 Mart 2024 Cuma Saat 00:18
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hayrat belediye başkanı Mehmet Nuhoğlu İstanbulda hemşeri derneklerinde seçmenleri bilgilendirmeye devam ediyor
11 Şubat 2019 Pazartesi Saat 07:48
Akp’de 3. Dönem kuralına takılarak aday yapılmayan Nuhoğlu seçmenin yoğun talebi doğrultusunda bağımsız aday olarak seçimlere katılma kararı aldı.

Bu gün Bahçelievler çevresindeki hemşehrileri ile buluşan Nuhoğlu, GS-TS müsabakasını Birleşik Makililer derneğinde izledikten sonra Dernek Başkanı İdris Türk’ün organizesi ile hakkında söylenenlere cevap verdi, Projelerini ve durumlarını açıkladıktan sonra dinleyicilerin sorularını uzun uzadıya dinleyerek cevapladı.

BAĞIMSIZ BELEDİYE BAŞKANI ADAYLARI MECLİS ÜYESİ LİSTESİ VEREMİYOR

MEHMET NUHOĞLU BUNU AŞMAK İÇİN SEÇİMLERE SP ADAYI OLARAK GİRECEK VE BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNİ DE SP LİSTELERİNDEN KAYDINI YAPACAK.

Trabzon Hayrat ilçesi Bağımsız Belediye Başkan adayı Mehmet Nuhoğlu Meclis Üyesi Listesi.


Mehmet Nuhoğlu

Murat Öztürk

Ali Demirtaş

Azmi Şahin

Hamdi Başer

Osman Türköz

Resul Yaman

Ayhan Bak

Sezai Üstündağ

Yunus Koç


YEDEKLER

Metin Aksu

Yunus Cebiroğlu

Serhat Nuhoğlu

Hasan Yeşilyurt

Tuncay yeşilyurt


KONTEJAN

İsmat Harbutoğlu

Eğer Nuhoğlu seçimi  kazanırsa  Benim seçim karargah başkanı olduğum 1996 seçimlerine benzer bir başarıyı (%57) tekrarlamış olacak

Nuhoğlu, Amacının mevcut sisteme karşı çıkmak değil, Yarım kalmış birçok projem var Bunların ziyan olmasını istemedim, Söz konusu bu projeleri bitirdikten sonra emekliliği düşünebilirim dedi.

Maki boğazı, Hayrat deresi ıslahını tamamladık şimdi çevresinde sosyal donatı alanlarını hayata geçireceğiz, Hayrat merkezde dere üzerine istinat yaparak hem güzel bir şelale hemde Kotecin gölüne kadar büyük bir gölet oluşturacağız.

Bu göletin üzerine iki tane köprü inşa ettik, İki taraftan çevresine dinlenme, yürüme alanları inşa ediyoruz. Hayratın doğal potansiyeli turizmdir, Merkezde konaklama, Büyük Harmanda yayla tesisleri inşa edeceğiz.

İlçemizin gençlerine hizmet verecek geniş bir alan aldık üzerine spor tesisleri inşa ederek Hayrat gençliğinin birçok spor dalında etkinliğini sağlayacağız dedi.

İlçe belediye başkanlığı binasını büyük özverilerle gerçekleştirdik, Burada birçok sosyal aktivite alanı oluşturacağız. Binamız yöresel mimari görüntüye sahip, İlçe içindeki binaların cephe giydirerek otantik bir görüntü oluşturacağız. Dedi.

Herkesin merak ettiği meclis üyeleri kim olacaktı, kendisine soruldu, M. Nuhoğlu Maki boğazından iki MHP'li arkadaş ile anlaşmıştık. MHP Ak parti ile seçim işbirliği yapınca bu arkadaşlar benim listeden aday olmak istemediler. Bu sefer SP'den isim almak zorunda kaldık.
Meclis üyelerimiz Gülderen, Maki, Geçitli ve Balabandan, İsimleri şimdilik bende saklı kalsın dedi.
Dernek başkanı İdris Türk Maki boğazı 6 mahalleden oluşuyor, Fakat hizmet konusunda bu güne kadar gerekli ilgiyi göremedik, Hayratın içine yapılan yatırım kadar bu mahallelere neler yapılacağını sordu.
M. Nuhoğlu; Ana arterler Büyükşehir yetkisinde, Bizler ara sokaklardan sorumluyuz, Geçen yıl ve bu yıl asfaltlama çalışmalarını neredeyse bitirdik, Artık 36 mahallemiz var ve imkanlarımız çok kısıtlı, kimseye haksızlık etmeden aciliyet sırasına göre eksiklikleri tamamlayacağız dedi.

Kimse ile küskün dargın değilim, 20 yıldır Türkiye rekorları kırarak seçilmeyi başarmış bir belediye başkanı olarak halkımızın taleplerine de cevap vermek zorunda kaldık dedi.

İlçenin ana yol sorunu bitti sayılır, Şimdi büyük Harman yolu beton+asfalt yapılıyor, Mahalle yollarını bitirmeye çalışıyoruz, Temiz su projemiz devam ediyor, İlçemize 4 yıllık bir fakülte kazandırma konusunda önemli engelleri aştık Bu dönem İnşaallah başaracağız dedi.

Çoğunluğu Maki boğazı seçmenlerinden olan katılımcıların sorularını detaylı cevaplandırdı. Hayratta yaşamadığımız için sıkıntıları pek bilmiyorduk, Salonu dolduran Maki boğazı sakinlerini dinledikten sonra şikâyetlerin pekte önemli şeyler olmadığını görmüş olduk.

Sohbetin finalinde dernek yöneticileri ile ayrıca bir toplantı yapıldı, Burada dağ köylülerinin “Yaylalar konusunda” sıkıntıları konuşuldu. Bu konular aslında Hayrat belediyesi, hatta Trabzon B.Ş. Belediyesini aşıyor.
Yaylaların iskanı ve kullanımı konusunda bir devlet politikası oluşuyor, Yeşil yol yapımı hızla devam ederken Yaylaların turizm odaklı bir yapılaşmaya maruz kalacağının endişesini yaşıyoruz.

Doğu Karadenizin yaylaları denetimsiz ve yoğun turizme açılırsa tarım yapılabilir bin rakıma kadar olan bölgelerde birçok olumsuzluk olacaktır.
Başta su ve çevre kirliliği hat safhaya ulaşabilir.

Devletimizin buralardan bir şekilde asırlardır faydalanan, illiyet hakkı olan bölge halkının bütün hakkını yok saydığı bir durum ile karşı karşıyayız.
İktidarı bu konuda ikna etmek bölge halkının görevidir. Yer yer tesisler yapılabilir Lakin yüzbinlik tesislerde milyonlarca kişinin yaylalarda yaşamak istediğini duyuyor endişe ediyoruz.

Bu konuda İstanbul’da bile mağdur edildiğimiz projeler var, İstanbulun merkez ilçesi Fatih’te Süleymaniye camiinin etrafındaki sekiz mahalle dönüştürülüyor, Bu dönüşümün mülk sahibi Tamamı Katarlı DİAR Süleymaniye şirketi, Evet İstanbul’un merkezinde 20-30 bin nüfuslu katarlılar mahallesi inşa edilmeye başlandı maalesef.

Başkan Nuhoğlunun bir sitemi vardı, Yılda 8 aya yakın bir zamanda yoğun nüfus barındıran Hayrat ilçesi 2018 yılına göre 10.298 kişidir. Nüfusun büyük bölümünün iller bankası payları maalesef kışlık adreslerindeki belediyelere gidiyor.

Şimdi nüfusta Merkezi sistem uygulaması var, Hemşerilerimiz ikametlerini Hayrat’ta alırlarsa gelirimiz o nispette çoğalacak hizmetimizin kalitesi ve içeriği zenginleşecektir dedi.
Bu arada 2017 yılına kadar 6 binlerde seyreden ilçe nüfusu 2018 yılında 10.500’ü geçmiş olması enteresan, Demek ki seçmen bu seçimlere sıkı hazırlanıyor, Bu %50 yakın nüfus artışı dileriz Hayrat ilçemizin hayrına vesile olur.
2019 yılı Hayrat ilçe belediyesi bütçesi 8 milyon TL. Olarak belirlenmiş, 30Km. Ötelerden çöp toplayan üç kamyon ve birkaç iş makinesini düşündüğümüzde bu paranın ne kadar basit kaldığını görmekteyiz.

Başkan Mehmet Nuhoğlu bir hafta daha İstanbul’da ziyaretlerine devam edecektir, Bilhassa derneklerinize davet ederseniz icabet edeceğini söyledi.

31 Mart seçimleri Ülkemiz için Hayrat için hayırlara vesile olsun inşaallah.

SOHBETTEN FOTOĞRAFLAR










Bu yazı toplam 66441 defa okundu.
 
Paylaş
Ahmet Selamet
BU GÜN BİR BAŞKA DERNEK GÖRDM
Birleşik Makililer derneği Başkan İdris Türk'ün milli manevi duygularının yansımalarını her yer tarafta görebilirsiniz. Bakımlı ve geniş bir lokal düzenlenmiş. Toplantı ve maç günleri lokalin bir salonu rakip takıma tahsis ediliyor, Diğer iki salon Trabzonsporlu izleyicilere açılıyor.
Trabzon derneğinde İstanbul takımları maç izliyor akıl alır gibi değil, Demekki isteyince oluyor.
Spor kardeşlik diyorlar ya bu Birleşik makililer derneğinde gerçekleşmiş Tebrikler
11 Şubat 2019 Pazartesi Saat 08:26
GEREKLİ SAYFALAR
YAZARLAR
Reklamlar
Reklamlar
SİTE ANKET
Hayratta nüfus artışı olsunmu
Evet iyi olur
Fark etmez
Olmasın sıkıntı olur
Yatırımdan sonra olur
Geri Dönüş imkanı yok
Reklamlar