29 Mart 2024 Cuma Saat 00:04
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Koray Çapoğlu, Trabzon’un Of ilçesi Yanıktaş köyünde toprağa verildi.
22 Temmuz 2015 Çarşamba Saat 12:27
Koray Çapanoğlu hdp li vekillerin of a gelip cenaze törenine katılacağını öğrenen çapanoğlu ailesi olay çıkmaması için sabah erkenden cenazeyi defin ettiler.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 32 yaşındaki Koray Çapoğlu, Trabzon’un Of ilçesi Yanıktaş köyünde toprağa verildi. Marjinal grupların katılımı olabileceği ve olay çıkabileceği endişesi yaşayan aile, cenazeyi sabah saat 07.20 sıralarında defnetti. Çapoğlu’nun yakınları, cenaze için köye gelmek isteyen HDP milletvekillerine de tepki gösterdi. Köy girişinde ellerinde sopalarla bekleyen Çapoğlu’nun yakınları köye kimseyi sokmuyor.


CENAZE GECE GETİRİLDİ

Suruç’ta can veren Koray Çapoğlu’nun cenazesi dün gece saat 01.10 sıralarında uçaklaTrabzon’a getirildi. Cenazeyi havaalanında ailenin yanı sıra, HDP Diyarbakır MilletvekilliZiya Pir ile İstanbul Milletvekili Emine Beyza Üstün ve bazı partililer karşıladı. Çapoğlu’nun cenazesi dün gece sivil plakalı bir araçla Of İlçesine getirildi.

Daha önce öğle namazı sonrasında toprağa verileceği duyurulan cenaze, marjinal grupların katılımı olabileceği ve olay yaşanabileceği endişesiyle saat 07.20 sıralarında Yanıktaş köyündeki aile kabristanlığında toprağa verildi. Cenazeye aile fertleri dışında katılan olmadı. Jandarma ekiplerinin Balaban mevkii ve Yanıktaş köyü civarında, çok sayıda polisin de ilçede görev aldıkları gözlendi, yabancı araçların köye gidişine izin verilmedi.


AİLESİNE “DÜĞÜNE GİDİYORUM” DEMİŞ

Evden çıkarken ailesine ‘Antalya’da düğüne gidiyorum’ diyen Koray Çapoğlu, önceki gün meydana gelen gelen patlamada hayatını kaybetmişti.


“CENAZELERİN İSTİSMAR EDİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

Trabzonspor taraftarı olarak bilinen Çapoğlu’nun akrabası Fazlı Çapoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada cenazelerinin istismar edilmesine izin vermeyeceklerini, onun için basın mensupları da dahil köye yabancıları sokmayacaklarını söyledi.


HDP’LİLERİN GELMESİNE MÜSADE ETMEYECEĞİZ”

Çapoğlu ailesi adına konuşan Fazlı Çapoğlu, “Elim bir kaza sonucu yakınımızı kaybettik. Havalimanından gece 01.00 sıralarında cenazemizi aldık. Köyümüze getirdik. Bu arada dedikodular çok oldu. İki HDP milletvekili ve marjinal gruplar ve yahlarında 10-15 kişi illa köye geleceğiz dediler, biz bunu kabul etmedik. Çünkü cenazeyi istismar etmelerine müsaade etmedik. Şu anda gelirseler bile müsaade etmeyeceğiz onlara. Köy halkı kararlıdır, asla müsaade etmeyeceğiz onlara. Ne gerekirse yapacağız.” dedi.


“YEĞENİMİ KANDIRDILAR”


Yeğeninin kandırıldığını savunan Fazlı Çapoğlu, şunları kaydetti: “Benim yeğenim saf, temiz bir çocuktur. Onu kandırdılar. Hep ileri sürdüler. ‘Antalya’ya gideceğiz’ diye oraya götürdüler. Ailesini de ‘Antalya’ya düğüne gideceğiz’ diye aramış. Ablasına, ‘Antalya’ya düğüne gideceğim, babama söylemeyin’ dedi. Düğüne gitti, telefonunu kapattı. Bir daha da ona ulaşamadılar. En son bu olay olduğu zaman onun orada olduğunu öğrendik.”


“Bu çocuk gerçekten saf bir çocuktur. Kullandılar onu.” diyen Çapoğlu, “Hayatında hiç görmeyen kişiler buraya cenazesine gelecek. Ne için gelecek, kimsin sen? Bir sefer bu vatandaşın kim olduğunu, ne olduğunu biliyor musun, bilmiyorsun? Ne için gelecek, burada provokatörlük yapacak, reklamlarını yapacaklar. Biz ona fırsat vermeyeceğiz. Cenazemizi asla istismar ettirmeyeceğiz.” diye konuştu.


“AİLE VE KÖY ŞOK OLMUŞ DURUMDA”


Gerginlik olmaması için sabah 07.30’da cenazeyi toprağa verdiklerini belirten Fazlı Çapoğlu, “Emniyet kuvvetlerimizin de bir ricası oldu. Bizim de ailecek aldığımız bir karar oldu. Köy adına, sadece bizim köylülerimizin katılımıyla cenazemizi defnettik. Aile beraberdi. Babası çay toplamaya yeni gelmişti. Aile ve köy şok olmuş durumda.” ifadelerini kullandı.

Bu yazı toplam 3468 defa okundu.
 
Paylaş
Yaşar Duru
MEDYADAN YAKLAŞIMLAR
Önceki gün şanlıurfa suruşta meydana gelen canlı bamba eyleminde yaşamını yitirenler arasında Of'lu Koray Çapoğlu ve Mardin doğumlu Of''lu ALİCAN VURAL da vardı.

Devrimci Trabzonsporlular Derneği, Suruç’ta düzenlenen canlı bomba saldırısında iki oflunun yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Grubun resmi Facebook hesabı üzerinden açıklamada “Bugün Suruç’ta İnsanlık düşmanı caniler çocuklara oyuncak götüren insanların üzerine bomba attılar ve yine onlarca gencecik yoldaşımızı, canımızı aldılar” denildi.

Kobane direnişinin ilk günlerinde Devrimci Trabzonsporlular’ın kurucusu Vahap Güven’i kaybettiklerine dikkat çeken grup, “Kobane’ye oyuncak götüren grubun içinde; tıpkı Gezi’de, Validebağ’da, Hrant anmasında, nükleer santrale karşı, ‘Yeşil Yol’a karşı vs. her yerde kendisiyle özdeşleşmiş Trabzonspor bayrağıyla yer aldığı gibi yer alan ve görüntülere göre de patlama hemen yanıbaşında meydana gelen hemşerimiz, renktaşımız Trabzon ili Of ilçesi doğumlu Koray Çapoğlu’nu bu vahşi saldırıda şehit verdik” ifadelerini kullandı.

Aslen oflu olan Vural ailesinin henüz 17 yaşındaki oğulları olan 1997 samsun doğumlu Alican Vural Kobaniye gidenler arasında yer alıyordu.Facebook sosyal medya sayfasında Devrimci Trabzonsporlular grubu sayfasından yapılan acıklamaya göre şehidimiz Alican Vural kobanide cocuklara oyuncak götürüyordu henüz 18 yaşındaydı denildi.Devrimci Trabzonspolular sayfasında yer alan paylaşımlarda ise kaybettikleri arkadaşları icin intikam yeminleri ederek kanları yarlarda kalmayacak denildi
22 Temmuz 2015 Çarşamba Saat 13:23
GEREKLİ SAYFALAR
YAZARLAR
Reklamlar
Reklamlar
SİTE ANKET
Hayratta nüfus artışı olsunmu
Evet iyi olur
Fark etmez
Olmasın sıkıntı olur
Yatırımdan sonra olur
Geri Dönüş imkanı yok
Reklamlar