19 Nisan 2024 Cuma Saat 18:50
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Of Karabudak Merkez Mahalle Yaz Kuran Kursundan bizleri mutlu eden gelişmeler
10 Ağustos 2014 Pazar Saat 05:56
Diyanet İşleri Başkanlığının “Camiye Koşalım Kuranla Buluşalım” sloganıyla başlatmış olduğu 2014 yılı yaz Kuran Kurslarına bölgemizde de büyük bir coşku ve katılım olduğu gözlemlendi.

YAZ KURSUNDA AÇAN GÜL: YUSUF

Diyanet İşleri Başkanlığının “Camiye Koşalım Kuranla Buluşalım” sloganıyla başlatmış olduğu 2014 yılı yaz Kuran Kurslarına bölgemizde de büyük bir coşku ve katılım olduğu gözlemlendi.

Of Karabudak Merkez Mahalle Yaz Kuran Kursu hocalarından Tayyip Doğanay ve Yaşar Ayazoğlu farklı bir uygulamayla yaz kuran kursu için merkezden taşraya servisle öğrenci taşıyarak bir ilki başarılı bir şekilde gerçekleştirdiler.

Kendisiyle görüştüğümüz Kurs hocası Yaşar Ayazoğlu, “merkezler oldukça yoğun, mahallemizde yeterli öğrenci olmadığından böyle bir uygulamayı başlattık. Hem merkezin yoğunluğunu azaltarak hem de şehir gürültüsünden uzaklaşarak daha sakin bir ortamda ders yaparak öğrencilerimizin başarısını artırmak için böyle bir uygulama başlattık. İşte bu başarılı öğrencilerimizden ortaokul son sınıf öğrencisi Yusuf ulu genç yaşta Cuma hutbesi okuma mutluluğu ve heyecanını yaşadı. ”

Ortaokul son sınıf öğrencisi Yusuf Ulu’nun cemaate okuduğu Cuma hutbesi şöyle:

ALLAH’IN HÜKMÜNE RAZI OLMAK

Evet Allah’ın hükmüne razı olmak ve ona göre iş yapmak,

Aziz Cemaati Müslimin

Yüce Allah, Kâinattaki canlılar içinde sadece insana düşünme, düşündüğünü ifade etme ve bir kısmını da hayata geçirme yeteneği vermiştir. İşte bundan dolayı insanoğlu sorumlu tutulup, yapıp ettiklerinden Allah’ın huzurunda sorguya çekilecektir.

İmtihan için belli bir süreliğine içinde yaşadığımız fani dünyada, buluğ çağından ölüm anına kadar atacağımız her adımın, yapacağımız her işin, söyleyeceğimiz her sözün mutlaka ama mutlaka Allah’ın rızasına ve onun hükümlerine uygunluğunu gözetmek zorundayız.

Zira yüce Allah Kaf suresi 18. Ayetinde şöyle buyuruyor: “kişi her ne söz söylerse, mutlaka yanında hazır bir gözcü vardır.”

Hutbemin başında okumuş olduğum Ahzap suresi 36. Ayeti celilede ise yüce Allah bu gerçeği bizlere şöyle haber vermektedir: “Allah ve Resulü bir iş hakkında hüküm verdikleri zaman hiçbir mümin erkek ve hiçbir mümine kadın için, o işlerinde kendilerinin bir seçme ve tercih etme hakkı olamaz. Her kim Allah ve Resulüne asi olursa açık bir sapıklıkla sapmış olur.”

Evet, Değerli Müminler

Bu ayeti celile yaşamımızdaki her konuya şamildir. Yani Allah ve Resulü bir işi hükmettiği zaman hiçbir Müslümanın ona muhalefet etmesi, bir görüşü, kanaati ve sözü Allah ve Resulünün buyruğuna ters düşmesi düşünülemez.

Aksi olursa Allah muhafaza insan, şeytan durumuna düşer. Vaktiyle şeytan Allah’ın hükmü karşısında akılcılık yaparak kendi fikrini savunmuştu. Allah da onu derhal dergâhından kovmuş ve ebedi lanetliklerden olmuştur. Kesinlikle bilelim ki her ne olursa olsun Allah’ın hükmü karşısında akılcılık olmaz, ancak o hükme uyulur.

Peygamber efendimiz de bir hadisi şeriflerinde yeminle şöyle buyuruyor: “Nefsim kudret elinde olan Allah’a yemin olsun ki, sizlerden biriniz kendi arzu ve hevesi benim kendilerine getirdiğim şeriata tabi olmadıkça iman etmiş olamaz.”

Evet, Aziz Müslümanlar

Bu ayet ve hadisi şerifi daima hatırımızda tutarak yaşamamıza ona göre yön vermeliyiz.

Hutbemi konuyla alakalı birkaç ayet mealiyle bitirmek istiyorum. Nisa suresi 60. Ayet “Hayır, hayır! Rabbine and olsun ki onlar aralarında çekiştikleri şeylerde seni hakem tayin edip sonra da verdiğin hükümden dolayı içlerinde bir sıkıntı, bir burukluk duymadan tam bir teslimiyet ve teslim olmadıkça iman etmiş olmazlar.”

Furkan suresi 73. Ayet: “onlar rabbinin ayetleriyle nasihat edildikleri zaman ona karşı kör ve sağır bir tavır takınmazlar.”

Secde suresi 22. Ayette ise :”Rabbinin ayetleriyle nasihat edilip de sonra onlardan yüz çeviren kimseden daha zalim kim olabilir.”

Allah’ın selamı daima üzerinizde olsun.

Yaşar Ayazoğlu (ayazhoca@gmail.com)

Bu yazı toplam 3640 defa okundu.
 
Paylaş
Bu Yazıya Henüz Yorum Eklenmemiş.
GEREKLİ SAYFALAR
YAZARLAR
Reklamlar
Reklamlar
SİTE ANKET
Hayratta nüfus artışı olsunmu
Evet iyi olur
Fark etmez
Olmasın sıkıntı olur
Yatırımdan sonra olur
Geri Dönüş imkanı yok
Reklamlar