Of'lu Hemşerimiz Diş Hekimi İlker Erdoğan 24.11.2013 pazar günü saat 13.00 te Ahmet Ünlü (Cübbeli Ahmet) hoca ile Beyaz TV'de canlı yayında diş sağlığını konuşacaklar.
“İlker Erdoğan İle Gülümse Türkiye” Ağız ve diş sağlığı hakkında sorulan tüm sorular Gülümse Türkiye’de cevap buluyor! En son teknolojik gelişmelerden En yeni tedavi yöntemlerine Ağız ve diş sağlığına dair merak ettiğiniz her şey; Gülümse Türkiye’de! “İlker Erdoğan ile Gülümse Türkiye” Her Pazar saat 13.00’te Beyaz Tv’de!

Bu proğram kaçmaz, İslam ve diş dolgusu, İmplant, Geçme dişler, kaplama dişler konusu Müslümanlar için hep sorun olmuştur. Bu konuda Ahmet Ünlü hocamız İslamın diş sağlığına verdiği önemi anlatırken, islami sakıncalarıda gündeme getireceğini umuyoruz.
Proğram konuğu Diş Hekimi İlker Erdoğan ise ülkemizde modern diş tekniklerini kullanan ilk doktorlardandır.
Biri uzman diş hekimi, Biri uzman İslami ilimler hocası, izlenmesi faydalı bir proğram olacağını umuyoruz.

Diş Hekimi İlker Erdoğan tarafından 2009'dan bu yana Türkiye'de kullanılan lazer destekli navigasyonlu implant teknolojisi, kesme-dikmeye ihtiyaç duyulmadan kalp ve şeker hastaları ile organ nakli yapılan kişilerde başarıyla uygulanıyor.
İlker Erdoğan, implantın, çene kemiğine yerleştirilen vida olduğunu söyledi.
Erdoğan, implant tedavisinde bazı hastaların kullandıkları ilaç ve sahip oldukları rahatsızlıklardan dolayı bazen kesme-dikme işlemlerinin yapılamadığını anlattı. Lazer destekli navigasyonlu implant teknolojisinde ise söz konusu işleme gerek duyulmadığını belirten Erdoğan, uygulamanın hastada enfeksiyon riski oluşturmadığını da kaydetti.
İlker Erdoğan, tedaviyle ilgili şu bilgileri verdi:
"İmplant yaptırmaya gelen hastanın 3 boyutlu görüntüsünü alıyoruz. 3 boyutlu görüntünün panoramik röntgenlere göre avantajı, çene kemiği genişliğini ve derinliğini görebilmek. Çene kemiğinin çıktısını elimize bir maket olarak alabiliyoruz ve işlemlerin nereye uygulanacağını elimizde model varken belirleyebiliyoruz. Bu, operasyon sırasındaki hataları önlüyor. Bunları, model üzerinde belirledikten sonra dataları bir navigasyon cihazına aktarıyoruz. Operasyon yapılırken cihaz o bölgeye yönlendiriyor. Tıpkı araçlardaki navigasyon cihazlarında olduğu gibi. Nereye koyacağınızı bildiğiniz için kesme ve dikişten kaçınmış oluyoruz. 3 milim çapında bir yuva açtığımız bölgeye o çaptan biraz daha büyük implant uyguladığımız için, operasyon sonrası kanama da ortadan kalkıyor. İmplant, kemiğin en sağlam yerine konulduğu için üzerine hemen geçici diş yapıp fonksiyona sokabiliyoruz."
Erdoğan, teknolojinin hastaya önemli avantajlar sağladığını belirterek, "Çene kemiğinin en sağlam yerine implant uygulanıyor. Ardından hastaya geçici diş yapılıyor. Hastalar, operasyon olduktan hemen sonra sosyal hayatlarına dönebiliyor ve beslenmeyle ilgili sıkıntı yaşamıyor" dedi.
"TEHLİKELİ BÖLGELER, CİHAZ VASITASIYLA BELİRLENİYOR"
Alt çenede sinirlerinin geçtiği ağlar, üst çenede burun tabanı, sinüs boşlukları bulunduğuna işaret eden Erdoğan, şöyle devam etti:
"Buralar hayati tehlike. Alt çenede sinirlerin geçtiği yere temas edilirse hasta ömür boyu uyuşuk kalabilir. Üst çenede sinüsün içine girilirse veya bir enfeksiyon riski oluşursa, hasta ömür boyu sinüzitle savaşmaya başlar. Hasta için tehlikeli olan bölgeler bu programlar vasıtasıyla belirleniyor. İşaretlemeler yapıldıktan sonra operasyon yapılıyor. Yanlış bölgeye girdiğinizde cihaz duruyor."
Erdoğan, lazer destekli navigasyonlu implant teknolojisinin Türkiye'de "sadece kendisinin" uyguladığını dile getirerek, "Genellikle kritik hastalarda uygulamayı seçiyoruz. Kesme ve dikmeyi yapmamaya çalışıyoruz çünkü implant uyguladığımız diş kaybı olan hastaların çoğu belli yaşın üzerinde. Hastaların büyük bölümünün, kalp, şeker gibi rahatsızları var, bazıları organ nakli geçirmiş. Kullandıkları ilaçlardan dolayı kanamayla ilgili sorunları oluyor.İlaçlarını bırakamayan hastalar var. Bu yöntem, bu tip hastalarda büyük başarıyla uygulanıyor" dedi.
Hastanın çene kemiğinin implanta uygun olmadığı durumlarda, kemik genişletme ve kemik uzatma gibi cerrahi operasyonlar yapıldığını kaydeden Erdoğan, çene kemiği çok kısa, çok ince, çok zayıfsa ve ciddi rahatsızlıklar söz konusuysa, hastaların hekimleriyle görüştükten sonra tedaviyi yaptıklarını vurguladı.
Bu yazı toplam 6488 defa okundu.