25 Nisan 2024 Perşembe Saat 15:31
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Of Hayrat derneğinde eski yönetim değişikliklerle yeniden seçildi
29 Aralık 2013 Pazar Saat 15:23
Of Hayrat derneği 23. Olağan genel kurulu 29.12.2013 günü saat 11.00 de haliç kongre merkezinde yapıldı. Tüzük değişikliği üzerindeki tartışmalar nedeniyle genel kurul 6 saat sürdü

Genel kurul öncesi eski yönetim tarafından teklif edilen tüzük değişiklikleri içinde “Dernek Mülklerini satmak, bila bedel kiraya vermek, rehin vermek, Dernek mülklerini teminat gösterip kredi almak şeklinde özetleyeceğimiz değişiklik için uzunca tartışmalar yaşandı.

Sekiz yıl dernek başkanlığımızı yapan Dr. Zafer Nuhoğlu, Tüzün değişikliği için gerekli olan 3/2 çoğunluğun olmadığını hatırlatarak bu toplantıda tüzük değişikliği maddelerinin çıkarılmasını talep etti.
Yönetim kurulu 3/2 çoğunluğun olduğunu iddia ederek tüzük değişikliğinin yapılmasında ısrar etti.
Kadıköy Of Hayrat dernek başkanı Hasan Çakıroğlu, Geçmişteki hiçbir yönetim dernek ve vakıf mallarını ipotek ederek borçlanmadı. Sahip olduğumuz bütün mülkleri bankaları devreye sokmadan sahip oldular, Bu yetki çok tehlikeli sonuçlar ortaya koyabilir, Bunun öneriler içinden kaldırılmasını talep etti.

23. GENEL KURULDA TARTIŞMALAR, ELEŞTİRİLER

Kurul Başkanı Reşat Aksu eklediğimiz videolarda göreceğiniz üzere bütün itirazlara rağmen , Teklif edilen madde madde oylayalım teklifine zaman yok gerekçesi ile itibar etmeyerek
tüzüğü bir bütün olarak oyladı, Madde kabul edildi.
Daha önce maddeyi savunan Sami Kılıç söz alarak, Oylama sonrasında satış yetkisini vermeyelim dedi, başkan Reşat Aksu, Oylamanın bittiğini hatırlattı.

GENEL KURUL OY TASNİF ÇALIŞMALARI ve SONUÇ

Genel kurulda yönetim kurulu seçimlerine geçtiğimizde açık seçik pek çok hukuksuzluk  gördük, Bunları burada şimdi yazmamız mümkün değil, Videoları deşifre edip yayınladıktan sonra sizde göreceksiniz, .
Önemli iddialar var, Tüzük değişikliği için 3/2 yeter sayısı yoktu. Üye imza listesinde sahte imzalar var, Derneğimizin çok eski üyelerinin dahi hazirun listesinde adı yoktu ( 2 Dönem başkanlık yapmış Zafer Nuhoğlunun, Derneğimizin ilk genel kurulunda katiplik yapmış Ömer Ellidokuzoğlunun adı listede yoktu. Seçim yapılması için dernekler masasına verilmiş bir liste ile genel kurula gidiyoruz iddiasına rağmen hemen orada üye kayıtları yapılmış, Bu üyelere orada oy kullandırıldığını gördük. Öte yanda derneğimizde onlarca yıl emek vermiş insanlar listede adı yok diye oy kullanamadılar.


...
Böyle garipliklerle çekişmeli geçen 23. Genel kurulumuzun bir güzel yanı ilk defa muhalif bir listenin çıkmış olması, Of Hayrat derneğinde demokrasinin geliştiğinin göstergesi olarak görüyoruz.

23. GENEL KURULDA KABUL EDİLEN TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ KONUSUNDA ÇEKİNCELERİMİZİ DAHA SONRA HABER YAPMAK ÜZERE KONUYU ŞİMDİLİK BURADA KESİYORUZ.

6 SAATE YAKIN VİDEOLAR YAYINA HAZIRLANIYOR

 

OF HAYRAT DERNEĞİ 23. OLAĞAN
GENEL KURUL SONUÇLARI

Adaylar: Mustafa Saral, Ahmet Albayrak
Netice: Mustafa Saral;252, Ahmet  Albayrak 90

YÖNETİM KURULU

Mustafa Saral, Emrullah Tellioğlu, Sami Kılıç, Gökhan Balekoğlu, Adil Karaismailoğlu, Kenan Eren, Mehmet Abdikoğlu, Ferhan Çakıroğlu, Mustafa Bektaş, Sinan Barut, Hamdi Nuhoğlu, Barış Özkanca,  Furkan Demircioğlu, Halük Sadıkoğlu, Tuncay Meriç.


YÖNETİM KURULU YEDEK
Atilla Albayrak, İsa Çakıroğlu, Ahmet Ayaz, Mehmet Kılıç, Adem Baş, Sadık öner, Muhammed Kurulay, Suat Saral, Mert kanıtoğlu, Aytekin Akay, Şeref Özkanca, Kemal  Hacıbektaşoğlu, Halil Feyizoğlu, Şevket Akyazıcı, Servet Özel

DENETLEME KURULU

Emin Tellioğlu, Tahsin Turan, Yaşar İlhan

DENETLEME KURULU YEDEK

Mehmet Nuri Yıldız, Atilla Kılıç, Murat Sevecan

 

GENEL KURULDAN FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ 

Bu yazı toplam 3457 defa okundu.
 
Paylaş
MUAMMER ÇAKMAK
OFLU OLMAK
OF HAYRAT CEMİYETİ 23. OLAĞAN KONGRESİ SONRASI

OFLU OLMAK

2 İLÇESİ 93 KÖYÜ
YARIM YÜZYILLIK MAZİSİ
670 ÜYESİ
36 KİŞİLİK YÖNETİM KURULU
50 YE YAKIN SIVIL TOPLUM KURULUŞU AKTİF OLAN

NE KADAR ÖVÜNSEK AZDIR.
BU İMKANLARA RAĞMEN
1.5 MİLYON TL KAYNAK OLUŞTUMAKTA ACİZ KALMAKTIR.BANKALARA MAHKÜM OLMAK FAİZ SİSTEMİNE BOYUN EĞMEKTİR. OFLU OLMAK.
OFLU BUNU HAK ETMİYOR.
ECDATIN MIRASINA SAHİP ÇIK
OFLU OLMAK DİREK ALLAHA BAĞLI OLMAYA DEVAM ET.
(OFLULARA ÖNERİ,
VAR OLAN VAKFIN MÜTEVELLİ HEYETİNE DİĞER BÖLGE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI ÜYE ETİLSİN ÜYELİK KARŞILIĞI 15.000 TL MEBLAĞ YADA UYGUN BİR MEMLAĞ TALEP EDİLSİN,36 YÖNETİCİ ARKADAŞ 10.000 TL VERSİN,MÜTEVELLİ HEYETİNE GİRMEK İSTEYEN HEMŞEHRİLERİMİZ DEN BELLİ BİR MİKTAR TALEP EDLSİN,BÖYLEÇE BANKALARA FAİZ ÖDEME YÜKÜN DEN KURTULUNMUŞ OLUR,VE OF HAYRAT CEMİYET VDERNEĞİ VE FAKFI TAPANA YAYILMIŞ OLUR. OFLU OLMAK DİREK ALAHA BAĞLI KALMAK LAFZİ İLELEBET YAŞAR)
31 Aralık 2013 Salı Saat 02:44
İsmail Karadeniz
OFLULARDA YOLSUZLUK KERVANINA KATILMIŞ
23 Genel kurul baştan sona fiyasko
Bu Satış Yetkisi verme, ipotek yetkisi verme nedeniyle bir sabah derneğin bütün mal varlığının icra ile satışa çıkabileceği korkusu ile yaşayacağız, Bu konuda yönetimi masum görmüyorum.
Zaten açık seçik yolsuzluk yapılmış, hemen genel kurula itiraz yapılmalı, Tüzük tadilatı iptal edilmeli, Genel kurul iptal edilmeli.
Ayıptır derneğe iki dönem başkanlık yapmış kişiler, Yönetimde bulunmuş kişiler, derneğin kurucuları hazirun listesinde yok, Hayatında derneğe gelmemiş kişilerin isimleri var.
Hem dernekler masasına verilen isimler oy kullanabilir diyorsunuz, Hemde oy kullanma masasında insanların adını yazıp oy kullandırıyorsunuz.
Hele oy kullanma asnasındaki kaos, yüzlerce kişinin masayı işgal etmesi, sandığa kimin oy attığının belli olmaması kabul edilemez
ofluya, hayratlıya ayıp ettiniz, Bu ayıbı acilen temizleyiniz
30 Aralık 2013 Pazartesi Saat 03:11
İZZET ERDOGAN
YENİ YÖNETİME BAŞARILAR DİLERKEN
Sn Dernek Başkanı MUSTAFA SARAL ile bir konuda görüşmek için sekreterlikten sn Başkanın cep telefonunu istedim vermediler. NEdenini sordum. Bana verilen talimat böyle bu konuda yetkili değilim dendi....... DEĞERLİ HEMŞERİLERİM BÖYLE BİR SAÇMALIK OLABİLİRMİ* Günümüzde BAKANLAR bile bunu yapmıyor. Telefonla ulaştığım Derneğimiz Genel Sekreterine durumu ilettim .Sn Tellioğlu yapılan bu hareketin yanlış olduğunu kabullendi. Bundan sonra olmayacak dedi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu anlayış OFLULARA kuşku ve korkuyla bakıldığı anlamını taşır. OFLULARA GÜVENLE ve SEVGİYLE bakılmalıdır. Seçılen yönetim kurulu ve sn Başkanları OFluların efendisi değil hizmetkarlarıdır. BU BÖYLE BİLİNE. B ÖYLE ANLAYIŞA SAHİP kişilerce yönetilen VAKIF VE DERNEĞİMİZDE hiçbir katma değer yaratılamamakta olduğu herkesin malümudur. VAKIF ve DERNEK YÖNETİMLERİ Soyadları bakımından sayısal çoğunluğu bulunanlar tarafından teşekkül ve tespit ediliyor olmasının bir fayda sağlamadığı ortada iken buna ısrarcı olmanın mantığı da yoktur. Boşa geçen zamana yazık oluyor. DERNEK ve VAKFIMIZIN Hiçbir makam ve mevki beklentisi olmayan kompleksten arınmış, elini taşın altına koyabilecek. Protokolde değil hizmette öne çıkacak. ALLAH RIZASI için topluma hizmet etme amacı bulunanlara bu görevler tevdi edilsin.
30 Aralık 2013 Pazartesi Saat 03:02
Tüm Yorumları Göster(4)
GEREKLİ SAYFALAR
YAZARLAR
Reklamlar
Reklamlar
SİTE ANKET
Hayratta nüfus artışı olsunmu
Evet iyi olur
Fark etmez
Olmasın sıkıntı olur
Yatırımdan sonra olur
Geri Dönüş imkanı yok
Reklamlar